Apie santechniką

foto via google

Lietuvoje minima Santechnikų diena - gūglas man taip ir nedavė tikslaus atsakymo, kurią dieną ji oficialiai švenčiama. Pasak vienų šaltinių, tai birželio vidurys, sprendžiant iš šio straipsnio ji vyko vakar. Jame pasakojama apie skulptūrą-konstrukciją, kurią sukūrė garsus Panevėžio skulptorius, į pagalbą pasitelkęs profesionalių santechnikų komandą. Skulptūra iš tiesų įdomi, ir pagaminta iš cielų, nepjaustytų plastikinių vamzdžių. Kažkada pats su tokiais dirbau, kai į Vichy vandens parką tiesėme vandentiekį.

Gaila, ši skulptūra yra laikina, mat joje panaudoti vamzdžiai nėra niekaip vienas su kitu suklijuoti ar kitaip sutvirtinti - jie tiesiog įmauti vienas į kitą naudojant gamyklines movas.

Kokia ši konstrukcija-skulptūra bebūtų unikali ir simbolinė, Santechnikų dieną galima buvo paminėti ir prie šio kūrinio:

foto via marpeta

Puikus metalinis vamzdis, prie vandens telkinio, tikras santechnikos meno stebuklas. O be to, tikras old school’as - juk tik diletantai santechnikėliai užsiiminėja tuo konstruktoriumi su plastikiniais vamzdžiais.

4 komentarai

  1. [...] vienos temos. Nauji TV kanalai ir žmonių įpročiai. • Piratai, kurių nebūtų gaila. • Prie meno prisilietę santechnikai. • Drąsus planas apsieiti be kyšių. • Ropštimasis į aukščiausią Anglijos ir Velso [...]

  2. Ignas says:

    Kas čia per nuotraukos autorius Google? Google nefotografuoja. Rašyk kad kad nuotrauką pavogiau. Vamdžio nuotrauka aiškiai irgi tokiu būdu pasiimta. Negerai…

  3. valdemaras says:

    Gal nori pasiknaisioti, ką dar pavogiau? Galiu duoti uTorrent log’ą, įdomu tikriausiai bus. ;)

  4. Aurimas says:

    Vamzdis :D

Komentuoti