Apie „nusidėjėlius“


Nuotrauką pasiskolinau iš balsas.lt

Pasirodo, klaipėdiečiai - daug darbštesni,  nei vilniečiai. Bent jau iš 15min straipsnių taip galime spręsti.

Kažkada rašiau apie vis populiarėjančius viešuosius darbus, ypač bedarbių, neturinčių jokios kvalifikacijos, gretose. Šiandien popierinis 15min rašo, kad Vilniuje vis dažniau „pinigų neturintys vilniečiai patys prašo darbų, vietoje numatytos baudos už prasižengimą“. Vis dėl to, kaip teigia Šeškinės seniūnas, „darbininkai iš tokių žmonių prasti“. Kaip aš įsivaizduoju, jie pasirenka šią bausmę tam, kad atidėtų realų jos atlikimą. Juk užtrunka, kol seniūnijos darbuotojai praneša policijai apie įsipareigojimų nevykdančius asmenis.

Tuo tarpu elektroninis 15min portalas rašo apie Klaipėdos rajone viešuosius darbus atliekančius asmenis. Tarp jų - ir dalis nusižengusiųjų, bausmę atliekančių viešaisiais darbais. Melnragės ir Girulių seniunė teigia, kad priekaištų neturi ir administracinių nusižengimų padariusiems asmenims, pasiryžusiems baudą pakeisti viešaisiais darbais. Tiesą pasakius, natūralu - Vilniuje ir rajonuose tokių „nusidėjėlių“ skaičius skiriasi.

1 komentaras

  1. [...] kr*zė svilina padus, pasirinkimo galimybės sumažėja - arba eini šluoti gatvių, arba parduoti tai, ką tau davė gamta. Svarbiausia, kad gamta nebūtų [...]

Komentuoti