Ant laužo!

Keliaujame atgal į Tamsiuosius amžius tiek su naujuoju įstatymo papildymu, tiek su tokiais dvasininkų pasisakymais. Iš vienos pusės, tamsieji amžiai yra ganėtinai įdomus laikotarpis, iš kitos - ką žinau, kokiu tūkstantmečiu per vėlai jie čia.

Lietuva yra visiškai sekuliari, t.y. neturinti įstatymiškai įteisintos valstybinės religijos, šalis. Vis dėl to, dvasiniai mūsų vadovai yra linkę manyti kitaip. Ir dar  turi smarvės reikalauti uždrausti festivalį “Velnio akmuo“. Tuo tarpu kai vyko Taize jaunimo suvažiavimas, jie, atrodo, pamiršo skrupulus. Ne tik sugebėjo gauti gana padorią sumelę iš valstybės, bet ir turėjo įžūlumo prašyti vilniečių tos jau šventės dienomis nevaikščioti Sereikiškių parku. Tipo, nesugebėjom jo išsireikalauti kartu su babkėmis, tai bent paprašysime gražiai, kad niekas nevaikščiotų ir netrukdytų mums, kaip sakant, susitikinėti.

Ant laužo eretikus, netikinčius ir kitatikius!

EDIT:
Šiuo metu jau vykstant Velnio akmeniui, radau alfoje straipsnį apie aukščiau minėtą reikalą.

Nežinau, ar aš čia vienintelis įžvelgiu tam tikrų sci-fi trupinėlių. Pvz.:

Savo kreipimesi kunigai egzorcistai pažymi, esą festivalis gali turėti neigiamos įtakos jame dalyvausiančiųjų psichikai bei dvasiniam gyvenimui ir prieštarauja giluminiam asmens laimės ir gėrio siekiui.

Arba:

„Tamsos pasaulis kėsinasi į žmogaus širdį“, - taip šiuo metu Anykščiuose vykstančią sunkiosios muzikos fiestą LŽ įvardijo vienas populiariausių krašto kunigų, nemažos jaunimo dalies simpatijas pelnęs Ričardas Doveika. Jis neabejoja, kad Anykščiuose skambanti metalo muzika - destruktyvi, išblaškanti žmogų, prišaukianti jį pavergiančias dvasines galias, skatinanti maištingumą, tad tarnaujanti blogiui.

O išvis, aš taip galvoju, reikia uždrausti jaunimui rinktis viešose vietose. Nes dar sugalvos kas nors maištauti, nesilaikyti bažnyčios mokymo, neduokdie - klausyti destruktyvios muzikos, tik ir lauk ko nors iš jų.

Come to the dark side, Luke. We have cookies.

8 Responses to “Ant laužo!”

  1. July 18th, 2009 | 19:23

    [...] 1 – Prietarai. Pseudošariatinę cenzūrą jau įvedėme, beliko grąžinti raganų medžioklę, atiduoti pusę Lietuvos kaip kompensaciją anuomet pritvoto Brunono palikuonims ir perleisti [...]

  2. os
    July 18th, 2009 | 23:14

    klausyk, aš suprantu kad Lietuvoj yra labai daug problemų. kasdieną gyvenant kartais rodos, imk ir pasikark aplink tiek idiotų. ir deja ne visi jie sėdi seime, bent 9 iš 10 autobuse nr.2, o šiaip kas antras už vairo beigi nesuskaičiuojama daugybė laisvai vaikšto gatvėmis.
    deja būdama ne Lietuvoje, nepajutau to išsilaisvinimo iš “durnių laivo”, idiotų gatvėse ir t.t.

    ką noriu tuo pasakyti - aš nelabai seniai skaitau blogus, tačiau labai pamėgau…ir jau pavargau….gaila neskaičiau jūsų visų kol kairieji saulutės atokaitoje gulinėjo…tai negaliu palyginti….ar čia lietuviškasis-viskas-blogai sindromas ar staiga gyvenimas prarado prasmę po rinkimų? ;)

    -grįžtant prie straipsnio temos-

    kaip ten bebūtų, bet dauguma gyventojų yra katalikai+kitų konfesijų tikintieji…jei ne kasdieną, tai krikšto, santuokos ir mirties atvejais….taip kad tamstos putojimasis nelabai turi pagrindo.

    tai, kad bažnyčios atstovai piktinasi, yra natūralu. toks yra jų darbas - saugoti ir ugdyti savo tikėjimą. satanizmas ir t.t. yra prieš tą tikėjimą ir aš nesuprasčiau jeigu dvasininkams būtų į tai nusispjaut. nu bet kodėl jie mano, kad roko gerbėjai yra satanistai, neįsivaizduoju :D
    (jei atvirai, nelabai suprantu tų juoduku gotų su išpaišytais apverstais kryžiais ant rūbų. gal gali man kas paaiškinti, čia tiesiog protestas prieš krikščionybę ar jie tiki į blogį, ar dar ką? :))

    peticijas rašyti ir rūpintis nėra uždrausta nei nenormalu. kaip ir nėra blogai kieno nors ko nors gražiai paprašyti. ar aš klystu?

    ir dar pinigų dalybos. čia kaip iš kurios pusės pažiūrėsi - vieni pasakytų, wow, sunkmetis, bet sugebėjo rasti….o kiti apspjaudys ugnimi.
    ir dar kartą pasikartosiu apie didelę dalį bent proginių tikinčiųjų (nors mirk iš juoko, linko autorius pats teigia, kad pusė jo pažįstamų yra tikintieji).
    ar sunkmečių tą daryti reikėjo, nežinau.
    žinau, kad tikėjimas, susitelkimas, buvimas kartu ir malda padeda žmonėms.

    priimtasis įstatymas man yra mįslė ir galvos skausmas…bet gyvenimas viską sudėlioja į vietas…kada nors rasiu ir aš atsakymus, kur gi čia šuo pakastas…

    hehe, kaip vakar mane aplankė nušvitimas (mano kolegos dėka). nepaaiškinamas stebuklas — kaipgi bankrutuojančios valstybės sudėtingo ir dabar nuostolingo verslo įmonė yra tokia finansinė galiūnė, šluostanti nosį verslo rykliams…….hehehehehe, oi tai juokiausi sužinojusi apie jos puikų įdirbį Rusijos rinkoje :D

  3. ZD
    July 19th, 2009 | 13:30

    Oi vargeli..

    Beje labai idomu pasiskaityt komentarus pvz lryte po tais kunigu raginimais.. DIDZIULE galybe zmoniu kleidi apie metalo muzikos destrukcija smegenims, biolaukams, sielai ir dar biesas zino kam.. Tamsumas neispasakytas.

    @os, va butent - nezinom, nesuprantam, bet reiskiam nuomone, ane? Gal pasidomekit pries baisedamas(i)?

  4. Antanas
    July 19th, 2009 | 14:46

    Idomus straipsnis. Sutinku su kai kuriom autoriaus mintim. Deja ne su visom. Esu jaunas zmogus taciau nepalaikau tos visos pseudo tolerancijos. Dabar labai tai madinga. Visi aiskina kokie katalikai turi buti tolerantiski o patys tolerantiski nera nes aiskina katalikams kokie jie privalo buti. Sutinku kad kunigai reagavo gal siek tiek per grieztai, o ir siaip sutinku kad su dvasininkija ne viskas gerai. Nors man tie dainu zodziai irgi yra nemalonus ir as tikrai nesuprantu kam dainuoti apie velnia,mirti ir pan. Aisku man netrugdo,tegul dainuoja. O jau visi tikrai gerai zinome kiek prisigeria ir prisinarkomanina jaunimas metalo koncertuose. Bet tiek to, bukim tikrai tolerantiski ir leiskim zmoniems daryti tai ka jie nori.
    Taciau jus man paaiskinkite KODEL SITO FESTIVALIO PLAKATE YRA NUPIESTA KONKRETI BAZNYCIA?
    Ar tai nera provokacija? Man,kaip katalikui,tai vienareiksmiskai nepatinka.

  5. July 19th, 2009 | 19:29

    @os, didžiulis komentaras :) reikia skirti laiko atsakyti. taigi.
    Lietuvoj problemų dafiga. nors vežimu vešk. ir vežu. skaitau spaudą, internetą, ir randu ten sau įdomių arba tiesiog mane liečiančių (arba ne) straipsnių, pasisakymų, publikacijų, ir laikau savo, kaip blogerio, laisvo žmogaus teise tai komentuoti. kaip ir tu komentuoji mane. o ZD komentuoja tave :) o aš dar pakomentuosiu ZD. :) webdunulis, sakyk ką nori.
    man katalikai netrukdo. esu ateistas ir visada tai pabrėžiu, ir esu nekrikštas, kuo iš tiesų didžiuojuosi. ne mano tai nuopelnas, tačiau mano nuopelnas yra tai, kad taip ir nepasikrikštijau. turėjau laisvę rinktis ir pasirinkau sveiką protą. mokslą. darviną. pavadink kaip nori.
    gotus ir kitų subkultūrų atstovus suprasti tikrai sunku, pritariu. tai, ką mes matome dabar, neatsirado per vieną naktį, apversti kryžiai, svastikos, anarchijos ir “unity” ženklai, visi jie turi savo istoriją, kurią aš gerbiu, kaip gerbiu ir tuos žmones, kuriems šie simboliai tiek daug reiškia.
    faina yra, kad sunkmečiu rado pinigų Taizei, nefaina, kad rado pinigų sunkmečiu. mano pateiktoj nuorodoj į klecko blogą galima rasti puikų pavyzdį, kur tie pinigai galėjo būti panaudoti - nesakyk, kad tai netiesa. taip, utopiška, tačiau iš utopijos gimsta geriausios idėjos.
    tikėjimas kažkuo, ypač tokiu jau geru dalyku, kaip dievas, išganymas, amžinas gyvenimas, be to, pats dekalogas, krikščioniški gyvenimo principai… thumbs up, bet tai, kaip tie gyvenimo modeliai yra peršami, nu sori, nebe viduramžiai jau. eretikų ant laužo nesudeginsi, todėl apeliuojama yra į dar likusių tikrai atsidavusių tikinčiųjų sąžinę. fuck that, dabar jie yra mažuma. kažkur skaičiau, kad apie 80 procentų lietuvių save laiko katalikais. per kurią vietą, pasakyk tu man?

    @ZD, žmonėms metalo muzika dar vis asocijuojasi su Ozzy Osbourne ir tai, kaip jis balandžiams nukąsdavo galvas. gal ir gerai… :)

    @Antanai, kad jau prakalbom apie muziką, man netinkami ir įžeidžiantys yra pop muzikos tekstai, skambantys visomis radijo stotimis ir komerciniais TV kanalais. olialia pupytes, dainuojančios apie savo seksualumą, šemdevyni danguje, braškės, ir kas tik nori. baisu net pradėti gilintis - gali iš depresijos neišlysti. ir tik neaiškinkit, kad tai geriau, nei velniai ir mirtis - metalo kūrinių tekstuose yra daug lyrinės vertės, filosofijos, galų gale - nenoriu skambėti populiariai, bet - toje muzikoje yra prasmės.
    geria ir narkotikus vartoja visas (+/-) jaunimas. metalistai, gotai, pankai, klubinis jaunimėlis, netgi jaunieji krikščionys. visi. tai nepriklauso nuo tavo tikėjimo, rasės, tautybės ar subkultūros, kuriai priklausai.
    Velnio akmens plakate pavaizduota Anykščių bažnyčia, nes pats festivalis save sieja su šio krašto istorija, būtent - Baranausko “Anykščių šileliu”. pastebėti išvestą paralelę yra ganėtinai nesunku.

  6. os
    July 19th, 2009 | 20:22

    @ZD - aš nežinau ir nesuprantu ir labai aiškiai paprašiau paaiškinimo. tai ir reiškia mano susidomėjimą.
    -
    @Valdemarai, ok tu teisus, žinoma, kad tai ir yra blogo tikslas išsakyti savo mintis. na bet aš juk galiu jomis nusistebėti? ;)
    o dėl pinigų dalybų - tai čia ginčas be pabaigos ir be laimėtojų, nes alkanų yra daug. nelabai kreipiu dėmesį į tai. aš jau minėjau - kultūra, švietimas, blablabla…galų gale nacionalinio vežėjo gelbėjimas :D
    -
    ir niekas čia nieko ant laužo nesiunčia. tiesiog dauguma religijų laiko save absoliučiomis, ir jeigu šiandieną jos ieško dialogo su kitomis religijomis dėl pasaulio gerovės, dėl taikos, dėl pagaliau didėjančio suvokimo, kad nėra svarbi Dievo forma, o svarbi idėja - ugdyti, skleisti gerumą, viltį, išmintį etc., tai žinai, satanizmas, laikomas visiška to priešingybe, natūraliai sukelia tokia reakciją.
    -
    ir jeigu iš tikro visa tai (apversti kryžiai, svastikos ir co) yra tarkim jaunųjų bitininkų logo, nes tai tiesiog labai meniškai atrodo….tai ok, žinoma nėra čia ko plėšytis. ar taip yra?
    -
    man sovietų atributika tuoj pat asocijuojasi su represijomis, sulaužytais žmonių likimais, su kančiomis, 50 metų priespaudos, kurią patyrė mano seneliai, tėvai bei aš pati pajutau…
    įsivaizduok, ką svastika sukelia tiems, kas išgyveno karą.
    ir net jeigu ji kilusi iš ar panaši į pagonišką saulės ženklą, aš nesuprantu kodėl reikia ja šiurpinti kitus žmones, kurie praėjo tokią kančią. (čia mano nuomonė apie simbolių naudojimą, nes simbolis pats savaime vertės ar blogio neturi. visa tai jam suteikia žmonės ir jų istorijos…)

  7. July 19th, 2009 | 21:22

    Pastebėjau, kad paskutiniu metu ateizmas tapo tarsi dar viena religija. Nes kartais atrodo, kad ateistai dabar elgiasi panašiai taip, kaip Bažnyčia elgėsi viduramžiais, tik ne taip radikaliai. Kaip prieš kelis šimtus metų buvo maždaug sakoma “kas netiki - neverti gyventi” taip dabar neretai tenka išgirsti kažką panašaus į “kas tiki - verti gyvent tik psichūškėj”. Esmė panaši - kitokius verta eliminuot. Na, dar tikiuosi, kad yra išimčių…
    O dėl festivalio - na nepatiko kunigams, kad ten, kur akivaizdžiai bus skleidžiamos priešingos, nei jų, idėjos, pavaizduota bažnyčia. Ar jaunieji naciai labai apsidžiaugtų, jei kokiame jaunųjų komunistų organizuojamame renginyje būtų svastika?

  8. Marius
    July 20th, 2009 | 14:49

    Tas kunigas turbut nėra girdėjęs drum’n'bass, dar geriau psychedelic, o jo vaizduotė net negalėtų “pavežt” visų core stilių :D bet kažkodėl niekam nekliuvo supynes.org ir tundra festivaliai. Ar čia užkliuvo, kad pavadinime yra minimas velnias ? :D

Leave a reply