Kaunas bijo homoseksualų

Augam, augam, ir neišaugam. Tūpizmas, homofobija ir stagariškumas tiesiog veši.

Atsiranda aukštų miesto valdžios (šį kartą, ačiūdie, ne Vilniaus) pareigūnų, kurie už mieste atsiradusį piešinį pasiruošę nukirsti galvas. Ne taip kaip anksčiau - kažkas nupiešia, valdžia uždažo - dabar jie pasišovė žūtbūt rasti kaltininką. Sėkmės ieškant, sakyčiau.

Kad miesto valdžia net Afrikoj yra miesto valdžia irštva.lt žino. Jie visada visko bijo, jiems visada viskas atrodo kaip didžiausi skandalai. Ypač, kai spauda tą “viską” paverčia skandalu. Jei ne nuotraukos keliuose didesniuose Lietuvos portaluose, nebūtų ši istorija sulaukusi tokio atgarsio. Būtų, kaip jau sakiau, uždažiusi sieną ir gyvenusi toliau laimingai.

Bet ne apie tai aš…

Užkliuvo man vicemero pasisakymai.

Mano žiniomis, panašaus turinio “kūrinių” yra atsiradę ne vienoje Kauno vietoje. Akivaizdu, kad tai - homoseksualizmo, pedofilijos propagavimas
<…>

Homoseaksualumas yra įgyjamas, todėl jaunimui bandoma daryti įtaką įvairiais būdais
<…>

Tai nėra atsitiktinumas ar vandalizmas, o tikrų tikriausias paslėptų kėslų turintis nusikaltimas

lietuvos žinios nr. 145

O dabar pažvelkime į paveikslėlį:

Čia jau iš pirmo žvilgsnio tampa aišku, kad pedofilijos ieškoti reikės ilgai. Abu veiksmo dalyviai - aiškiai suaugę vyrai.

Straipsnio alfa.lt komentaruose radau keleto žmonių mintis, kad tai aktas, nukreiptas prieš Kauno “forsus” ir “marozus” (vos ne force majeure) - sportinio stiliaus vaikinukais, dažnai intelekto nesudrumstais veidais. Iš tiesų, gali būti, tačiau labiau linkstu link tos versijos, kad čia atsakas į birželio 16 dieną pateiktą įtatymo projektą.

Kauno vicemeras tiesiog nežino, kuo skiriasi vienas nuo kito. Homoseksualumas nuo pedofilijos. Iškrypimas nuo seksualinės orientacijos. Nėra niekur patvirtinta, kad homoseksualumas būtų įgyjamas, paveldimas ar perduodamas oru. Tai bene didžiausią diskusiją keliantis klausimas, todėl kategoriškai teigti, kad jis yra įgyjamas, o piešinio autorius (kurio slapyvardis, kiek supratau, yra KVANKSY, su aiškia aliuzija į BANKSY) turi ketinimų nupederastinti visą Kauną.

O iš tiesų manau, kad čia sužaidė Kauno valdžios ksenofobija. Bijau to, ko nepažįstu, to, ką smerkia visi ir jeigu aš juos pulsiu, niekas neatkreips dėmesio į tai, koks aš esu purvinas ir negražus. O tas “aš” nebūtinai turi būti atskiras asmuo - vienodai lygiai tas galioja ir mažoms grupelėms, ir bendruomenėms, miestams, netgi tautoms.

10 Responses to “Kaunas bijo homoseksualų”

  1. June 26th, 2009 | 14:28

    Tas piešinys Kaune jau randasi ilgiau, negu birželio 16-oji, ir apskritai smarkiai abejoju ar su tuo įstatymu kokių sąsajų turi. O Buškevičius per visą savo politiko karjerą negalvoja, ką sako, ir pareiškia labai radikalių nepagrįstų dalykų, nepriklausomai nuo to, kurioje valdžioje bebūtų, bile tik gautų dėmesio ir galėtų pašūkaut apie tautos pavojus. Beje, kiek supratau, į piešinį buvo atkreiptas dėmesys tik tada, kai kažkokia moterėlė jį apskundė. Jeigu nieks nebūtų skundęsis, tai vat tada ir būtų su tuo piešiniu tvarkytasi kaip su visais likusiais Kaune: arba pastato savininkai uždažytų, arba piešinys ten ir būtų, kol siena ištrupėtų ir lietūs nuplautų…

  2. os
    June 26th, 2009 | 19:37

    aha, labai liūdina mane tautiečiai savo ksenofobija - pabandyk įrodyti, kad tai neužkrečiama….visąlaik lieku nesuprasta po tokių diskusijų :(

  3. June 26th, 2009 | 19:40

    [...] Kaunas bijo piešinių ir nesupranta ironijos? Ne, ne Kaunas. Tik miestas prastai atstovaujamas municipalitete. [...]

  4. June 26th, 2009 | 20:54

    Nežinia, sori, ieškojau kada tas piešinys atsirado, tačiau neradęs primečiau, kad gal neseniai. KAžkas iš mano prenumeruojamų blogų jau buvo jį papostinęs, su trim vaikinukais einančiais pro šalį, tiksliai prisimenu, ir tai buvo prieš kelias dienas.

    Kiekvienam kaime reikia nuosavo liurbio, ir Buškevičius šį kartą tokiu pabuvo. Shame on him. Juolab kad dabar vandenį drumsčia mano jau minėtas ir išbrauktas įstatymo projektas.

    Geriau jau jie nebūtų sukėlę fuso ir palikę piešinį ramybėje, arba jį uždažę.

    os, šios diskusijos man visada primena seną juokelį: Arguments over the internet are like parolympics - even though you win, you’re still retarded.

  5. June 26th, 2009 | 22:24

    Nesuprato ironijos Kauno valdžia, toks įspūdis ,kad gal jie ne Kaune gyvena ,kad nesupranta ?

  6. June 27th, 2009 | 01:49

    Balsuoju visa dešimčia už šį projektą. Ir tikiuosi, kad jis sukels daugiau diskusijų, nei keletas straipsnių e-portaluose. Mielai sulaukčiau panašių vaizdų visuose Lietuvos miestuose. Galbūt jie šiek tiek padrumztų nuobodžią lietuvių sąmonę.

  7. June 27th, 2009 | 13:38

    O aš manau, kad kiekvienas gali turėti savo nuomonę, ir kaip mes čia ją po postais išsakome, taip ir vicemeras parodo, jog tam tikrais klausimais turi savo nuomonę, gaila, kad homo klausimais, bet ne miesto valdymo:)

  8. os
    June 27th, 2009 | 22:06

    @Vaidas:

    tai ta nuomonė ir šiurpina. priešina visuomenę, diskriminuoja ir išskiria ir taip jau kenčiančius žmones bei šeimas, toliau kuria mitus.

    ne vien čia Buškevičiaus problema….ne vien politikų….atrodo normalūs, išsilavinę, geri ir artimi žmonės yra apkiautėję neapykanta.

    tamsumas yra liga, nes jis nenori pažinti, aiškintis, mąstyti, ieškoti sprendimų. tamsumas nori tik neapkęsti.

    brrrrrr!

  9. GabrieGliukaz
    June 28th, 2009 | 14:38
  10. June 28th, 2009 | 15:17

    GabrieGliukaz, taip, tą jau seniai pastebėjau, todėl ir paminėjau, kad čia ryški aliuzija į Banksy.

Leave a reply