Kodėl aš daugiau nesinaudosiu visuomeninio transporto paslaugomis

Vasaris 20th, 2009

Ryšium su dideliu visuomeninio transporto bilietų kainų augimu, nusprendžiau daugiau vaikščioti pėsčiomis. Vistiek, jei kur ir važiuoju, tai į fakultetą, darbą ir centrą. Mano fakultetas yra Palydovo gatvėje, Naujojoje Vilnioje, ir Google Maps man šnibžda, kad pėsčiomis nueičiau per maždaug 3 valandas (15km). Tuo tarpu iki darbo - tik 12km, tad eidamas sugaiščiau tik 2 valandas 30 minučių. Kai pagalvoji, tai nėra tiek daug. Kartais važiuodamas per kamščius ilgiau užtrunki, o kur dar grynas oras, žmonės, kuriuos sutinki, vietovaizdžiai. Puiki proga nusipirkti fotoaparatą - galėsiu eidamas pleškinti kiek širdis geidžia. Na ir galiausiai, iki centro nuo mano namų - tik apie 7km! Juos nužingsniuoti vienas juokas - tik pusantros valandos. Bet štai, kiek pinigų sutaupyčiau, kaip pagerėtų mano sveikata ir sustiprėtų kojų raumenys, šitiek kilometrų nužingsniavus. Nusprendžiau tvirtai, ir sau pasižadėjau.

Dalintis su kitais:

12 Responses to “Kodėl aš daugiau nesinaudosiu visuomeninio transporto paslaugomis”

  1. Justas on Vasaris 20, 2009 4:01 vakare

    Puikios mintys, bet tau savo laiko negaila? 3 valandas eiti iki N.Vilnios ir dar 3 atgal = 6 valandos per diena:)

  2. lfx on Vasaris 20, 2009 4:12 vakare

    pirk dviratį, viskas paspartės :)

  3. Paulius on Vasaris 20, 2009 7:26 vakare

    Tik jau šiek tiek suprakaituotum ir atrodytų ne kas :D.

    O šiaip, dviratis ne geriau būtų :)?

  4. valdemaras on Vasaris 20, 2009 7:46 vakare

    Aš aišku daugiau juokauju, negu kalbu rimtai. Dviratis, be abejo, būtų geriau, ir vasarą visai gerai būtų, tačiau aš su juo nelabai draugauju. Gėda. Bet, pvz, iki centro nueiti - nėra taip baisu. Jau įsivaizduoju save žingsniuojantį Ukmergės plentu :)

  5. Urbokida on Vasaris 20, 2009 10:29 vakare

    Vaikščioti pėstute - jėga :] Gal iki N.Vilnios nesiūlyčiau, nes nelabai ten šaligatvių pakeliui rasi, tačiau nueiti 1-2 kilometrus tikrai nieko nereiškia. Gyvenu Žirmūnuose, tai bent iki Senamiesčio visada keliauju pėstute. Nebent labai jau blogas oras būtų.
    PS; vienas kolega į darbą važinėja dviračiu vasarą, tai labai jau prakaitas jaučiasi…. labai sunku šalia išsėdėt visą dieną :[

  6. valdemaras on Vasaris 21, 2009 8:41 ryte

    Proto ribose - be abejo. Elektrėnuose visada pasivaikščiodavom, iki elektrinės, šaltojo kanalo, Abromišikių. Kartą net iki Vievio nuėję buvom - labai neturėjom ką veikti. Iš Žirmūnų centras ne taip toli - tapu tapu kalnu nuo Šiaurės Miestelio, tapu tapu ir beveik vietoje.
    Vat vat, pagrindinis šio taupymo metodo trūkumas. Reikia darbe dušo, papildomos drabužių spintos ir langų. :) Nė vieno neturim… Tai važinėju visuomeniniu transportu. “Kita stotelė - Naujininkai”. Brr…

  7. Kęstutis on Vasaris 22, 2009 7:53 vakare

    Ir kiek šlamšto prisikvėpuotum šalia judrių gatvių kasdien vaikščiodamas po 2.5 val.

  8. Egidijus on Vasaris 22, 2009 8:35 vakare

    Mintis visur eiti peškom yra tikrai gera, tačiau gal tikrai vertėtų pagalvoti apie dviratį. Negreit pedaluojant, kad ir šaligatviais judėjimo greitis kaip minimum padvigubėtų.

  9. valdemaras on Vasaris 22, 2009 9:13 vakare

    Respiratoriaus reikėtų :-)

  10. scania on Vasaris 22, 2009 9:28 vakare

    Tada tau reikia kokio įtaiso garsinėms knygoms, eitum sau, knygas klausydamas - nauda vienok :)

  11. Tamagochi on Vasaris 22, 2009 9:54 vakare

    Geri norai yra gerai, bet nemanau, kad ilgiau mėnesio ištempsi :)

  12. Andrius on Vasaris 23, 2009 9:38 ryte

    Tokiuose didžiuosiuose miestuose kaip Klaipėda, Kaunas ir Vilnius jau būtų laikas pereiti nuo 4 ratų prie 2 ratų. Pirma savivaldybės turėtų įkurti infrastruktūrą :D (va čia tai juokas pro ašaras). Per 20 laisvės metų mašinų padaugėjo 10 kartų? Įsivaizduokim kiek bagoti lietuviai mašinų turės dar po 20 metų…

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (būtinas)

Email (būtinas)

Svetainė

Speak your mind