Garsas ir tyla

Balandis 4th, 2009

Galbūt ne garsas skamba tyloj, o tyla garse

Kai garsas permuša tylą

Kartais būna, kad visiškoj tyloj pasigirdęs triukšmas visiškai nenustebina ir neišgąsdina - sakytum, būtų perspėjęs iš anksto, kad tuoj sudrums harmoniją ir tvarką. Ir pasveikini jį lengvu šyptelėjimu, tarsi sakydamas „sveikas pagaliau atvykęs“. Iš didžiulio triukšmo patekęs į sąlyginai tylią aplinką, nors tau ir puikiai pažįstamą, išgirsti dalykus, kurių anksčiau negirdėjai: lempų ūžimas, kompiuterio kietojo disko traškėjimas (prie kurio jau buvai pripratęs), bendradarbio rašiklio skrebenimas ant popieriaus lapo. Netgi nuosavas kvėpavimas.

Kiek iš jūsų yra prabudę ryte likus kelioms sekundėms iki žadintuvo signalo? Išjungi jį, nueini darytis kavos ir staiga, kažkuriuo momentu pagalvoji - kodėl? Kuri tavo smegenų (o gal ne jų?) dalis suveikė kaip žadintuvas? O kai tai kartojasi kelias dienas iš eilės? Savaites? Žadintuvo laiko kaitaliojimas nepadeda - kad ir ką bedarytum, atsikeli prieš jam suskambant.

Dalintis su kitais:

5 Responses to “Garsas ir tyla”

  1. Justas on Balandis 4, 2009 10:36 vakare

    Na, būna kartais, kad nepabundu prieš suskambant signalui…

  2. valdemaras on Balandis 4, 2009 10:38 vakare

    Tada nepabundi išvis…

  3. Justas on Balandis 4, 2009 11:21 vakare

    Būna ir taip.

  4. gvolkas on Balandis 6, 2009 12:33 vakare

    Man tie nubudimai vis reguliariai kartojasi. Ypač, kai nueini miegot ”šviesia galva” - ramus, atlikęs visus darbus, žinodamas, kad ryt diena be didelių darbų ar planų. Bet kadangi jau senokai taip ramiai nepavyksta suktis, ir tie išankstiniai nubudimai retesni vis. Šiaip geras jausmas - pasąmoniniai virpesiai kažkokie :)

  5. valdemaras on Balandis 7, 2009 10:41 vakare

    Man kažkaip atvirkščiai, tokie pabudimai prieš suskambant žadintuvui būdingi tik itin įtemptomis dienomis, kai žinai, kad BŪTINAI turi atsikelti laiku. Tokiu atveju užsiprogramuoju, kažkaip pasąmoniškai. Jau ir pačiam senokai teko tą patirti, tačiau karts nuo karto… :)

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (būtinas)

Email (būtinas)

Svetainė

Speak your mind