Kodėl aš dar nesinaudoju Ubuntu

April 9th, 2009

Prieš kažkiek ten laiko mano kompas gavo dar vieną operacinę - Ubuntu. Jos diską gavau paštu užsisakęs iš shipit.ubuntu.com. Pirmą kartą įrašęs susidūriau su problema, kurios metu iš GRUB meniu pasirinkęs Windows Vista krovimą nusiųsdavau sistemą į nokautą. Su Donato ir Ubuntu help’o pagalba viską sutvarkiau, ir dabar (jau senokai) turiu dvi visiškai operatyvias operacines sistemas.

Kaip bebūtų, kad ir kokia Linux sistema man kieta ir kaip ji man bepatikų, 95% laiko praleidžiu Windows aplinkoje. Kodėl? Net pats nežinau. Nors GRUB meniu Windows opcija pati paskutinė, kažkaip automatiškai kraunantis kompui nuvairuoju iki jos. Sesės, kurios naršo kai aš būnu darbe, irgi kratosi joms nepažįstamos Linux sistemos. Milijonus kartų joms rodžiau, kokia paprasta ir intuityviai perprantama ji yra, tačiau nepavyko įtikinti. Jau įsivaizduoju, kaip iškilus mažiausiai problemėlei sulaukčiau skambučio („Nerandu Word’o!!!“).

Visiškai suprantu, kad pateisinimo šiai mano nuodėmei nėra (ir nuodėme ją laikau tik aš). Pirmoji ir bene didžiausia problema Ubuntu yra kažkoks keistas zvirbimas ar dūzgimas, sklindantis iš kolonėlių arba ausinių. Tačiau vistiek, kadangi visada klausausi muzikos, jis nesigirdi. Mane absoliučiai veža Ubuntu valdymas, išvaizda ir greitis. Prie to paties, neveža tai, kad foobar neturi Linux versijos.

Tačiau kodėl aš vis dar naudoju tą prakeiktą Vistą? Nežinau. Tikriausiai čia puikiai tinka patarlė „Įpratimas - antras prigimimas“. Tie visi Windows bajeriai, „Plug and Play“, „Drag and Drop“ etc (nors visa tai netgi geriau realizuota naujausiose Linux distribucijose) taip įaugę į kraują, kad net kalbėdamas apie operacines sistemas apskritai pasakau „windowsai“.

P.S. Šis įrašas yra pasiteisinimas prieš Donatą. Pažadu, pasitaisysiu. :)

Dalintis su kitais:

5 Responses to “Kodėl aš dar nesinaudoju Ubuntu”

  1. Mantas on April 9, 2009 5:05 pm

    Aš tebesėdžiu su XP, bet man jie grybą pjauna kai kuriose vietose. Reiks kada nors išbandyt Ubuntu, bet nėra laiko žaist.

  2. gvolkas on April 10, 2009 12:15 am

    Aš turiu vieną priežastį, kodėl nenaudoju man labai patinkančios Ubuntu. Esu Apple vartotojas ir esu labai įpratęs naudotis iTunes programa. Deja, nėra Linuxinės iTunes versijos. Tas Ubuntu playeris atpažįsta iPod’ą, bet yra labai nevykusi iTunes’ų kopija ir juo naudodamasis negalėčiau naudotis appstore.

  3. valdemaras on April 13, 2009 1:03 am

    Mantai, migracija ilgai netrunka, tereikia kokio pusdienio. Vistiek daugmaž visų programų atitikmenis Ubuntu rasti lengva, o sinchronizacija veikia visose normaliose naršyklėse, ypač FF.

    Gedai, tavo priežastis suprantama. O tu naudoji Windows’inę iTunes versiją, ar naudoji kažkurį iš Mac kompų?

  4. Mantas on April 13, 2009 9:38 pm

    Pusvalandžio neužteks man, dar prieš tai norėsiu persiinstaliuot švariai windows xp, apsitvarkyt, pasidaryt jų kopiją (maža kas), įsirašyt tą Ubuntu kompaktą ir tik tada diegtis juos (berods gana greitai nauja jų versija bus, tai palauksiu jos).

    Dabar tingiu prasidėt, nėra kada žaist, mokslai spaudžia, visokius referatus rašyt reikia. Linuxams teks palaukt birželio pabaigos, tada galėsiu ramia sąžine eksperimentuot.

  5. gvolkas on April 14, 2009 7:45 pm

    Sėdžiu su XP ir pc. Kitas kompas būtinai bus Apple.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (required)

Email (required)

Puslapis

Speak your mind